Tips vid valpköp

Det är roligt, spännande och viktigt att planera för att ta hem en valp. Det finns mycket bra information på Internet och jag väljer att rekommendera Svenska Kennelklubben (SKK). Ta gärna del av detta när du har funderingar på valp.

en liggande valp
Wilma från Höllviken, när hon kom till oss på första valpträffen när valparna var 4 månader. Undrar vad hon hittat här, en liten myra eller en lite smula kanske som upptar intresset? Hur som helst, det var HÄRLIGT att träffa alla valparna igen!

Att köpa hund

Svenska Kennelklubben (SKK) har samlat praktiska tips och råd för dig som funderar på att köpa hund. Här kan du också läsa mer om vad du ska tänka på några du väljer hundras och vad du ska få med dig när du hämtar din valp.

Din valp & unghund

SKK har också bra beskrivningar om hur du sköter om valpen och tränar den i vardagen. Där finns tips om motion, kontakt/hantering, rumsrenhet, miljö och social träning, kloklippning, ensamhetsträning, hundens mat, hundmöten, inkallning, gå fint i koppel, valpen blir tonåring, förhindra olovlig jakt samt skötselråd.

Aktivera din hund

SKK ger också tips om hur du och din hund kan göra massor med roliga, spännande och utmanande saker tillsammans. Här kan du läsa mer om olika hundsporter och också om hur du går tillväga för att hitta valpkurser och andra aktiviteter.