Underbara underbara Zippa!

Hej allihop!

en vilande hund
Zippa, 2003, nybliven mamma till nio härliga valpar.

Ledsamt att skriva om att vår Zippa inte finns mer, men samtidigt så bra hon har det nu. Om det skulle finnas en hundhimmel så skuttar hon nog runt där nu och nosar nyfiket.

Jag är så tacksam för denna härliga hund! Vår “experimenthund” som vi lärt oss så mycket av. Och tänk så mycket positivt hon har gett oss i nästan 15 år!

Så sent som några dagar innan hon dog visade hon ett viltspår för Bellas valpkulls hussar och mattar. Hon var jätteduktig och knallade på uppför backen i spåret.

Lite då och då kollade hon mot vägen för att se att alla åskådare hängde med på vad hon gjorde, kanske stannade hon för att hämta andan lite… “Kolla, så här gör man”!

Zippa och Viva
Zippa visar lilla Viva hur man har roligt.

När hon sedan hittade klöven så var hon jättenöjd! Sen var hon med i skogen och kollade när två av henne barnbarns barn, Alfons och Clara gick sina första spår.

Dagen då hon dog satt jag i köket hela förmiddagen och var lite ledsen förstås, men egentligen mest glad ändå. Härliga härliga Zippa!

Tänk att hon fick sina fina valpar för snart 12 år sedan och hon var en underbar mamma. Och nu i år fick hon barnbarns barn. Så roligt att de fick chansen att träffa henne, och så mysigt hon tyckte att det var.

En goldenretriever med sin valp i skogen.
Zippa tillsammans med Viva.

Glömmer aldrig när hon fick gå in till de små första gången, när de var någon vecka gamla. Hon nosade och nosade, viftade på svansen och stod nästan på tå, så glad var hon.

Och tänk så mycket glädje som alla hennes barn, barnbarn och barnbarns barn har spridit runt omkring sig. Jag är så väldigt glad och tacksam för det.

Om några veckor, när vi får hennes aska i en liten låda, ska jag sprida askan i havet där vi gått så många gånger, gått spår i skogen ovanför, haft valpträffar, suttit på bänken och tittat ut över havet, fikat och badat.

Underbara underbara Zippa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *