På läger med SSRK Göteborg i Fegen

Vilken härlig sommar!

Just hemkommen från flugfiske i Norge med familj, hundar och vänner! Zippa, Viva och Bella trivdes bra på campingen där de gick omkring eller låg och lapade sol hela dagarna när vi inte var vid älven och fiskade. De hade kort och gott semester!

Veckan dessförinnan var det full rulle. Vi var alla fyra (Zippa, Viva, Bella och jag) på apporteringsläger i Fegen som Marianne, Lena, Barbro och Elisabeth från SSRK Göteborgsektionen ordnade jättebra som vanligt!

Vivas pass var på fm och så var det Bellas tur på em. Inte många minuter ledigt på dagen för mig (men det var ju inte därför jag var där) eftersom vi före, efter och mellan träningspassen hade morgonpromenaden, frukost, lunch, eftermiddagstur, middag och så roliga aktiviterer på kvällarna mm mm + kvällsfika.

Vi behövde inte vara hungriga! Zippa hade ingen inbokad aktivitet men hon trivdes med att bara vara med.

Viva tyckte det var toppen att bara hon och jag var tillsammans och tränade med de andra i gruppen. Bella njöt i fulla drag hon med, roligt när flera hundar apporterade samtidigt vilket var nytt för henne.

Markeringarna går riktigt bra, likaså avlämningar av dummien, oftast fint i min hand. På workingtesten under sista och femte dagen fick vi 18p på de två enkelmarkeringarna på land och 12 p på de två enkelmarkeringarna på vatten (hon släppte den ena dummien strax framför mina fötter).

Vad vi behöver öva på är sök med gosedjur (!). Bella tittade mest förundrat över allt som var utlagt på fältet (jag får väl ta med i bedömningen att hennes koncentrationsförmåga började svaja… vi har aldrig tidigare övat så många timmar flera dagar i sträck men helt nya hundar).

Efter inhämtade av fem gosedjur av varierande storlek lyckades vi iallafall skrapa ihop 5 p. 🙂

Annat som vi övar på linjetag. Det går väl hyfsat, jag ska bara gå lagom fort fram. Hoppas på några poäng på Goldenspecialen. I Fegen fick vi 5 p även på den stationen. Det jag är allra gladast över är att vid vattenstationen fick Bella och jag domarens prisdomaren Palle (från Shootdogs kennel i Ringsted) uppskattade Bellas och mitt trevliga teamwork! Roligt!

Nu ska jag bara arbeta några dagar hemma innan det bär iväg till Goldenspecialen tillsammans med Aimo, Margaretha, Bellas mamma Wilma och brorsan Bosse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *