Goldenlägret i Norberg

Nyss hemkommen från årets Goldenläger på Klockaregården i Norberg!

Vi har haft en underbart bra semestervecka, aktiv semester alltså. Jag kommer hem med massor av inspiration. Och nu har vi ytterligare två roliga hundaktiviteter att se fram emot:

  • vecka 30 är det SSRK Göteborgssektionens härliga träning på “Fegenlägret”
  • vecka 32 är det “Goldenspecialen” då gäller det lite mer.

Hösten är nu inbokad på diverse aktiviteter. Bella och jag har kommit med på en jaktlydnadskurs (“Yippie”) och så har jag spanat in några Workingtest (WT). Jaktprov hoppas jag vi kan anmäla till när vi tränat på vilt..så småningom.

Resultat

En hund som hoppar över stock i skogen.
Över stock och sten

Resultatet på Goldenlägret känns helt ok! Bella kom 4:a bästa tik på utställningen och vi kom totalt på 8:e plats på “Dual Purpose” där både WT poäng och utställningspoäng läggs ihop.

För att vi ska få bättre resultat på Workingtest i framtiden krävs givetvis träning men också att jag bättre memorerar vad som gäller vid de olika stationerna!

Att komma ihåg

Vi fick två “nollor” av fem på WT och det berodde definitivt inte på Bella! De fel jag gjorde var att vid en station ge henne en berömmande klapp efter hennes fina vattenarbete innan domaren sa att momentet var slut och vid en annan station skickade jag henne på apporten för tidigt, jag räknade ner efter skottet istället för från det att dummiesen kom i marken.

Ja ja, jag lär mig väl… men som sagt, Bella var kanon med tanke på hur lite tid vi lagt ned på apporteringsträning. Men stadga det har hon och inga problem att koppla av när andra hundar arbetar.

Bellas mormor Zippa njöt av att byta miljö och det gjorde moster Viva också.

Nu är det arbete igen två veckor innan nästa “hundaktivitetssemester”. Ska försöka få till en omgång viltspår till alla tre och så en och annan apporteringsträning innan det blir intenstivträning igen på Fegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *